Temat: Co zwojuje Brayan Boufier w EVO?| Użytkownik | Treść postu |
renaultmaxi
PL Postów: 50 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
Co zwojuje Brayan Boufier w EVO? heja2009-05-11 17:42:00 Jak sądzicie jak mocny będzie Brayan w lancerze? Teraz nie będzie mu już tak łatwo. W dodatku to będzie dopiero jego drugi Elmot, gdzie nasz czub będzie się tam ścigał po raz enty. Jeżeli będzie w pierwszej trójce to będzie niezły kozak, zresztą i tak wiemy że jest kozakiem. gdzie się podziały kit cary?
Status: i po sezonie...
|
toras
PL Postów: 68 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-12 00:02:53
Jak to Kajetan Kajetanowicz dziś powiedział: wygra.Ale nie byłbym takim optymistą. Bryan jest Kozakiem, ale Peugeota znał na wylot, do lancera chwile będzie musiał się przyzwyczaić. Ja obstawiam piątą pozycję. ---
Arkadiusz Toras Torski www.torski.pl Status: Sezon czas zacząć
|
MacGyver
PL Postów: 34 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-12 00:18:20
4 - 5 miejsce. Jeśli nic się nie wydarzy miejscami na podium powinni podzielić się wiadomi trzej kierowcy, w autach S200.Tyle że.... Brayan jest bodaj jedynym kierowcom w stawce, któremu generalnie się "nie wydarza", więc kto wie :-) Status: Na oporze prosto!
|
|
Cubson
PL Postów: 27 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-12 01:11:33
Zgodzę sie z MacGyverem.. 4 miejsce jak nic sie nie wydarzy zawodnikom w Pugach. Choć osobiście bardzo bym chciał aby rajd wygrała jakaś eNka. Bryan chyba jeździł Lancerem w szutrowych Mistrzostwach Francji więc też długo nie powinien się przyzwyczajać do autka.
Status: rajd !
|
TLx4ku
PL Postów: 1 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-12 08:01:55
No właśnie ja uważam że coś się wydarzy Kuzajowi, a Kuchar będzie się długooo wjeżdżał w swojego puga więc zwycięstwo Buffiego jest wielce prawdopodobne. Ja za pewniaków uważam Buffiera i Sołowowa. Ale wiadomo to są rajdy, wydarzyć może się dużo i oby się dużo działo :) :) :)Pozdro STi
|
|
Jurek
US Postów: 51 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-12 13:49:08
a ja mysle, ze Brayan sie zorientowal, ze moze wygrac mistrzostwa "slabszym" autem niz jezdzil do tej pory. Czyli... Wygra.
|
AdamB
PL Postów: 9 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-12 21:35:54
W mojej opinii ma szanse na zwycięstwo, choć sam jestem ciekaw co to się wydarzy. Wszystko zależy od wielu czynników. Na pewno Bryan wie jak szybko jeździć i potrafi nadrobić braki sprzętowe, więc jest kandydatem do zwycięstwa. Co prawda Sołowow tez z pewnością tanio skóry nie sprzeda, co do formy Kuchara to zupełnie nie wiem, ale może też coś powalczy, Kuzaj jak to Kuzaj... z nim nigdy nic nie wiadomo. Jest oczywiście poza tym Kajetan, który potrafi mocno trzymać pedał gazu oraz Bębenek. Moim zdaniem między tymi zawodnikami rozegra się walka, a o tym jakie będą różnice na mecie przekonamy się po rajdzie.
|
krycharally
PL Postów: 20 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-13 11:29:40
mysle ze Brayan tym żółtkiem pozamiata :) http://www.youtube.com/watch?v=oWxAQ2IiDA4
Rysiek Plucha Mym Guru Rajdowym Jest
Chop Ciśnie Oes Za Oesem Fest A Fest Tavria Leci Pełnym Ogniem Rysiek Wciep Dwójka Ale Nie Pochopnie Bokiem,Slajdem,Na Lawecie I Tak Zawsze Byda Na Mecie Status: http://www.favorit-cup.pl/forum/
http://www.favorit-cup.pl/
|
|
RS
PL Postów: 42 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-13 15:29:57
Obstawiam Bryana na pudle, choć pewien nie jestem. W końcu człek jeździł ostatnimi czasy głównie Pełgotem, ale za to jak:)))Myslę, że będzie groźny dla całej czołówki, choć wyniki Kajta z ub. roku pokazują, że ciężko (nie tylko na Elmocie) się gonić Evo IX z S2000, co nie znaczy jednak, że się nie da:))) Tak czy inaczej powinno być co oglądać:))) RS
Status: Rajdy-Srajdy:)))
|
|
mmichal555
PL Postów: 19 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-13 17:30:22
no tak naprawde to chciałbym żeby przejście Kuchara do Peugeot Polska zmotywowało go na całego!!Kuchara widze na miejscu pierwszym... Buffie 4... Aczkolwiek Bryan moze nieźle namieszać w klasyfikacji.. nawet N-ką Elmot juz blisko w niedziele wszystko sie wyjaśni :)) miłego oglądania! www.rally-gallery.com
Status: www.rally-gallery.com
2009 in progress [..........I....]
|
evmer
PL Postów: 4 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-13 20:28:04
ja stawiam, ze Brayan moze byc nawet trzeci w koncu jest szybkim kierowca a trase jako tako zna wiec nie mozemy byc pewni. no fakt, lancer'a tak nie zna jak puga ale tezn nigdy nic nie wiadomo, przeciez w ms francji jezdzil evo, przekonamy sie po wynikach :)
Status: dużo by pisać... ;)
|
toras
PL Postów: 68 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-14 03:19:51
Jak wspomniał Bartek Boba tutaj:http://rallynews.pl/lang.en/no/pnews/44 Bouffier ma dosyć specyficzne ustawienia jak na nasze trasy, które odbiegają nieco od tego, co ustawiają nasi zawodnicy. Może to jest jakaś metoda? Zobaczymy. ---
Arkadiusz Toras Torski www.torski.pl Status: Sezon czas zacząć
|
|
Jurek
US Postów: 51 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-14 13:57:18
Sztywnosc zawieszenia zalezy od jazdy kierowcy (jego reakcji) i szybkosci. Dokladnie w takiej kolejnosci. Kiedy kierowca zna siebie samego i wie jaki potrzebuje balans to latwo jest dopasowac zawieszenie do szybkosci. Usztywnianie tylko dlatego, ze jakis Brayan ma sztywniejsze mija sie mojim zdaniem z celem. Kazdy kierowca reaguje inaczej i w inny sposob zmusza nadwozie do reakcji. Jedni to robia delikatniej a inni mocniej, wiec zawieszenie musi wylapywac i wspopracowac z ludzkimi reakcjami bardziej niz z nawierzchnia. Z opisu jazdy wyglada ze Brayan nie robi glupich ruchow, wiec nic dziwnego ze jego charakterystyka zawieszenia "nie musi walczyc" z kierowca, czyli moze miec mocniejsze zawieszenie. Chociaz, pojecie sztywniejszego jest tez wzgledne.Mojim zdaniem, nie usztywnianie zawieszen jest potrzebne kierowcom w polsce, ale wiedza i umiejetnosc analizowania samego siebie, swojich zachowan. Wiedza na temat siebie samego. Zreszta, taka wiedza jest wazna w kazdym sporcie. W kazdym sporcie od biegania do grania w szachy analiza swojego zachowania i swojich odrochow byla i dalej jest najwazniejsza. W rajdach jest to samo. Tutaj tez, trzeba sie nauczyc "swojego dotyku". :) I tak samo jak z dotykaniem. Nikt nie jest w stanie wytlumaczyc z jaka sila dotykac czegos, drugiej osobie. Tu kazdy musi sie sam nauczyc. Tak samo z zawieszeniami... To jest strasznie indywidualne. Mozna tylko sie postarac komus wskazac pare "punktow" na jakie ma zwracac uwage, ale kazdy musi sie sam nauczyc. Musi sam sobie dopasowac, poniewaz on jest jedyny ktory jest w stanie "poczuc". Poczuc to co jest mu potrzebne. I z tym czuciem widze najwiekszy problem u polskich kierowcow. Nikt nie zwraca uwagi na siebie samego na swoje czucie. Z jakim "uczuciem" sie najlepiej bedzie czol w czasie jazdy. ech Toras... ale zes mnie podkrecil... ;) |
voytec
PL Postów: 13 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-14 14:41:16
I dobrze, że podkręcił ;-) Metoda "pieszczoty i dotyku" jest wiecznie aktualna;-))
Status: >>> Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
|
renaultmaxi
PL Postów: 50 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-07-14 14:11:05
Heh.. wróciłem do tematu założonego przez siebie tuż przed sezonem.No i co się okazuje. Brayan nie dość, że dalej w czubie to zdecydowanie próbuje ponownie zdobyć tytuł francuskiego mistrza Polski. Jego przewaga punktowa po Karkonoskim jest już spora. Przy jego skuteczności dojeżdżania może być trudno komukolwiek go dorwać. gdzie się podziały kit cary?
Status: i po sezonie...
|
| User | Comment |
Zaloguj się