Temat: Nowe przepisy w WRC| Użytkownik | Treść postu |
|
Matteo
IT Postów: 12 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
Nowe przepisy w WRC Postanowiłem założyć nowy temat dotyczący WRC, bo widzę, że mało tu tematów z tym związanych :)2010-12-19 21:15:50 W przyszłym roku WRC przejdzie niemalże gigantyczną rewolucję- nowe przepisy. Znacznie mniejsze auta, 1.6T, inny styl jazdy, itd. W trakcie 2011 dołącza Mini co jest kolejną nowością. Jak sądzicie: jakie będą nowe przepisy, jak wpłyną na WRC. Czy zwiększy się liczba producentów? I tak dalej. Piszcie wszystko co myślicie na temat nowych przepisów w WRC!!! I LOVE RALLY!!!!
|
DawidIRC
PL Postów: 9 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2010-12-19 21:22:30
Według mnie powinni zostać przy starych 2 litrowych potworach. Niby 1.6 ale to już nie jest to samo. Liczba producentów może wzrosnąć (Słyszałem o planach scirocco WRC ale to na dalsze lata). Ja osobiście z niecierpliwością czekam na te kultowe Subaru, Skody i Seaty! No i oczywiście B-grupa, ale to już nie w temacie ;) No zobaczymy co to się będzie działo na trasach rajdów.Pozdrawiam (RallyManiak) |
night_franki
PL Postów: 28 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2010-12-20 17:40:56
Nie lubię dwonsizingu, nie lubię ekologii, nie lubię durnego marketingu, a zmiany przepisów łączą te trzy sprawy, więc ich też nie lubię. Generalnie o dupę potłuc te przepisy.@DawidIRC- nie liczyłbym na jednoczesny udział VW, Skody i Seata w WRC. VW i Skoda może i tak (a prawdopodobnie tylko jedna z nich, trudno stwierdzić która), ale trzecia marka w tym samym koncernie... kogo na to stać :-) |
|
Matteo
IT Postów: 12 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2010-12-20 17:56:55
night franki- można się jednak pocieszać tym, że to coś nowego, co może przyciągnąć nowych producentów. A to zawsze będzie na plus. Bo chyba nie cieszy Cię dwóch producentów ;).VW, Skoda i Seat razem na pewno nie pojadą. Ale Toyota, VW, może Abarth, może Saab, GM itd., to firmy, które spokojnie mogą dołączyć do WRC. Osobiście bardzo liczę na powrót Subaru. I LOVE RALLY!!!!
|
DawidIRC
PL Postów: 9 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2010-12-20 20:15:47
Macie racje.Niech dołączy jak najwięcej marek, ale co to za WRC z silnikiem 1.6... |
abarth
PL Postów: 34 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2011-02-14 13:08:30
Szkoda dwulitrówek ale Szwecja pokazała że ta zmiana może stworzyć całkiem nowy układ sił i mistrzostwa staną się bardziej atrakcyjne.
|
| User | Comment |
Zaloguj się