Temat: Dominacja Loeba| Użytkownik | Treść postu |
Eden
PL Postów: 6 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
Dominacja Loeba Jest coraz bardziej widoczna... Jedyne czego jeszcze nie wygral w WRC to Rajd Polski... Jak bedzie? Da rade?
2009-05-05 21:04:14 |
toras
PL Postów: 68 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-05 21:08:13
Ja tylko czekam na jeden z rokordów wszechczasów, jakiego jeszcze nikt nie zdobył.Co prawda mało realne, zważywszy choćby prawa murphego i prawdopodobieństwo, ale co by było, gdyby Seb wyjął wszystkie rajdy w sezonie i totalnie zdominował mistrzostwa? Choć brzmi to jak jakaś fantasy, to jest to na chwilę obecną jak najbardziej realne. To byłby numer;-) ---
Arkadiusz Toras Torski www.torski.pl Status: Sezon czas zacząć
|
MacGyver
PL Postów: 34 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-05 21:23:40
Seb to niesamowity kierowca, ale jego dominacja raczej nie służy mistrzostwom. Może zmiana przepisów wyrówna nieco rywalizację, ale jeśli zdecyduje się zostać to i tak prędzej czy później zacznie zgarniać wszystko, przewaga Puga i Abrtha, wynikająca z posiadania przetestowanych i dopracowanych S2000 nie potrwa przecież wiecznie.
Status: Na oporze prosto!
|
AdamB
PL Postów: 9 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-05 23:02:03
Jeśli o mnie chodzi to przez Loeba przestałem śledzić Mistrzostwa Świata :-). Z drugiej strony należy mu się na pewno szacunek.
|
|
ProQube
PL Postów: 13 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-06 00:39:35
Mysle , ze Seb Loeb to najwyzszej klasy profesjonalista.Oczywiscie oprocz talentu jaki posiada i wygrywania rajdu za rajdem , ma w sobie ogromna pokore i skromnosc.Ciekawe jak to bedzie po wprowadzeniu Citroena DS3 S 2000 :-).Jezeli zostanie to rekord wygranych rajdow, ktory ustanowi bedzie ciezki do pobicia w najblizszej, ale i dalszej przyszlosci.
|
|
Jurek
US Postów: 51 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-06 20:50:55
Ja widze to tak... Ze jest najlepszy i pobil wszelkie rekordy to fakt. Jednak samym talentem rekordow sie nie bije. Aby byc najlepszym na odcinku, to trzeba tez umiec sobie dopasowac sprzet. I to jest w czym Seb jest najlepszy. W 99% kierowcy ktorzy swietnie rozumieja budowe i dzialanie auta wyscigowego, sa najlepsi w wyscigach czy rajdach. To jest strona Loeba, ktora kibice raczej slabo widza, a wystarczy sie dokladniej przyjzec i widac jak swietnie umie dopasowac maszyne.Dawno temu, Mosley zapytany na temat talentu Schumachera odpowiedzial... "On jest jedyny wsrod kierowcow F1 ktory zna roznice w budowie lodowki i maszyny do mycia naczyn." To samo mojim zdaniem mozna powiedziec o Loebie. :) |
|
RSWRC
PL Postów: 3 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-07 10:55:29
Ciekaw jestem ile z jego sukcesów to C4 WRC/Xsara WRC? Jakby tak Mikko,Petter albo Marcus mieli C4 WRC? Choć z drugiej strony Carlos i Colin mieli Xsary i Seb też dawał radę ich objeżdżać.
the attraction is the traction in action
|
KAMTD
PL Postów: 4 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-08 23:18:44
Może by tak wsadzić Seba Loeba do innej rajdówki np.Forda?Myśle że w wyścigu zaprzęgów też by był najszybszy taki talent to się raz na sto lat rodzi. Testy w RedBullu F1 pokazały że dałby radę i w F1. a siedział w tym bolidzie ledwie 1 dzień. |
|
mmichal555
PL Postów: 19 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-13 17:59:49
to nie człowiek.. to zaporgramowana maszyna do wszystkiego co ma silnik.Ja tak myśle że pokierował by łodzią motorową, samochodem zdalniesterowanym i promem kosmicznym i byłby najlepszy :))) LOEB GOOOO!!!!!!!!!! :) www.rally-gallery.com
Status: www.rally-gallery.com
2009 in progress [..........I....]
|
|
RS
PL Postów: 42 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-21 02:20:48
Obawiam się, że jestem tego samego zdania - człowiek nie może popełniać tak niewielu błędów ;)
RS
Status: Rajdy-Srajdy:)))
|
abarth
PL Postów: 34 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-21 11:01:32
Niepokonani dominatorzy zdarzają się w różnych dyscyplinach sportu dość często, ale dominacja Loeba trwa zastanawiająco długo :-)
|
|
mmichal555
PL Postów: 19 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-21 20:05:53
dziwicie sie dlaczego.. wszyscy co ich RedBull sponsoruje mają niepokolei w głowie :Pdużo nazwisk by wymieniać :) nawet Małysz miał bulla na kasku i co robił pare lat temu :) www.rally-gallery.com
Status: www.rally-gallery.com
2009 in progress [..........I....]
|
|
Jurek
US Postów: 51 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2009-05-21 22:16:42
tak, tak... Moge potwierdzic... Jest sie najlepszym gdy sie ma Red Bulla... ;-)
|
|
Matteo
IT Postów: 12 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2010-04-17 21:59:02
Sebastien Loeb to kierowca genialny. Jest najlepszym kierowcą w historii WRC. Szkoda tylko, że przez niego (ale nie z jego winy) WRC stało się nudne i bardzo przewidywalne. To na pewno nie służy MŚ. I w tym względzie IRC jest trochę ciekawsze, choć wcale nie lepsze. Konkurenci Loeba są znacznie słabsi: 1. Mikko Hirvonen- to kierowca dobry, szybki, ale wciąż nie może zbyt często równać się z Loebem. Liczyłem na niego, żeby zdobył tytuł w tym roku, ale na razie nie wygląda to zbyt optymistycznie. 2. Petter Solberg- to mistrz świata z 2003. Teraz mając do dyspozycji C4-kę pokazuje, że jest w stanie walczyć z Loebem, ale straty jakie poniósł w Szwecji wręcz wykluczają go z walki o tytuł, choć sezon jest bardzo długi. Reszta praktycznie w ogóle nie liczy się. Więc na razie nie pozostaje nic innego, jak czekać na emeryturę Loeba :) Pamiętam, w latach 04-07 kibicowałem Sebowi, ale jego dominacja po prostu się znudziła, opatrzyła. I choć podziwiam go jako kierowcę, to WRC stało się przez jego pefrekcjonizm nudne. I LOVE RALLY!!!!
|
night_franki
PL Postów: 28 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2010-04-18 17:31:10
Loeb to kierowca genialny, ale nie ma pewności czy jest najlepszy w historii, nie wiadomo jak by sobie radził w przeszłości (powiedzmy w latach 70-ych i 80-ych) z innymi samochodami, z innymi konkurentami, tego nie da się sprawdzić. |
| User | Comment |
Zaloguj się