Temat: Jak rozpocząć zabawę w kjs| Użytkownik | Treść postu |
Axl2
PL Postów: 2 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
Jak rozpocząć zabawę w kjs Witam wszystkich forumowiczów,2011-08-14 19:02:18 Od dłuższego czasu planuję zacząć zabawę w kjs itp. W zawiązku z tym mam klika pytań: 1) czy warto jeszcze w tym roku kupić samochód czy lepiej poczekać na rozpoczęcie kolejnego sezonu? 2) jakie autko kupić na początek (dysponuję kwotą ok 4000zł) myślałem na swift'em bądź civic'ą 3) no i najważniejsze, jak w to wszystko wejść ? Jestem z okolic Katowic gdzie mamy tor Fiata (smt), autodrom w Chorzowie itd. jednak nie wiem jak się w to wszystko wcisnąć ? |
DawidIRC
PL Postów: 9 Profil Wyślij wiadomość Dodaj do znajomych |
2011-08-15 18:56:50
WitamSamochód jeśli możesz to kup jak najprędzej, bo pamiętaj że im więcej czasu na przygotowanie tym lepiej i nie jest to wszystko nerwowe i niedopracowane. Nie wiem czy zależy Ci na zabawie, wygrywaniu czy zdobywaniu punktów do licencji, więc sprecyzuj cel Twoich startów bo inaczej Ci nie pomożemy. Również wybór samochodu będzie zależał od nastawienia i celu. Za tą kwotę owszem kupisz samochód, ale tu kolejne pytanie czy te 4000zł jest przeznaczone tylko na samochód czy na samochód i modyfikacje (z tą drugą opcją w przypadku swifta lub civica z tymi pięniędzmi budowanego od podstaw możesz pomarzyć). Jeśli chodzi Ci o zdobywanie podium na każdych zawodach to kup lepiej cinquecento, bo części są dużo tańsze w przeciwieństwie do "japończyków". Ale pamiętaj, że nawet seryjnym samochodem możesz dużo zdziałać, jeśli masz tylko umiejętności i będziesz dużo trenował. To że samochód ma 10 KM więcej nie świadczy o tym, że jest pewne zwycięstwo (chociaż czasami właśnie to decyduje). |
| User | Comment |
Zaloguj się